Toppbild

Miljö

head img
Peter, Sabina och Tomas bakar pizza på Finningeskolan till sina gäster som belöning för ett mycket bra arbetet med svinnet.

Ungefär 25 % av jordens klimatpåverkan kommer från livsmedelsproduktion och därför är det avgörande hur vi arbetar för att minska den påverkan. Måltidsservice i Strängnäs kommun arbetar aktivt med frågan genom att följa de riktlinjer som finns.

  • Större andel vegetabilier
    Vi serverar attraktiva salladsbufféer med säsongsgrönsaker. I varmrätterna eftersträvas ökad andel vegetabilier och vegetariska alternativ.
  • Ökad andel ekologiskt
    I kommunens måltidspolicy framgår att andelen ekologiska livsmedel ska öka med minst 5 % årligen så att 35 % uppnås senast 2016.
  • Rätt kött och fisk
    Höga djuretiska krav ställs i upphandlingen och djur som behandlats med antibiotika eller hormoner i tillväxtsyfte accepteras inte.
    Fisk som serveras ska vara fiskad eller odlad på ett hållbart sätt med till exempel miljömärkning enligt MSC eller Krav.
  • Minska svinnet
    Under 2014 minskade vi svinnet med 40 % i våra skolrestauranger.
  • Transportsnålt
    Kommunen arbetar för effektiva distributionslösning med färre transportkilometer. Säsongsanpassat utbud minskar transporterna.

Måltidsservice

Nygatan 10
645 80 STRÄNGNÄS
Tel. 0152-291 00 (vxl)

maltid@strangnas.se

Följ och gilla oss på Facebook


 

Se din matsedel

Skola
Förskola
Skollov
Personalmatsalar
Dagcentral
Matdistribution
Särskilt boende 

Du kan även få din skolmatsedel direkt i mobilen från http://www.aivomenu.se/


 

Visste Du att ...

... när måltidsenheten serverar pannkakor så gör man inte mindre än 21000 pannkakor på en dag.

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >