Toppbild

Vi valde Strängnäs

Tillbaka till våra rötter

Namn: Bengt och Gunn Åselbo
Bor:
Sörgärdsgatan
Smultronställe: Strängnäs alla gångstråk

Varför flyttade ni till Strängnäs: 
 - Vi flyttade hit från från Frankrike därför att vi kände att vi ville tillbaks till våra rötter. Bengt har tidigare bott i Södertälje och jag i Degerfors, så Strängnäs ligger nära hemtrakterna.  

Hade ni hört något om Strängnäs innan ni flyttade hit? Stämde det?
 - Ja, vi har bekanta här i Strängnäs som har varit positivt inställda. De har berättat om det rika kulturlivet och den vackra naturen. Vi har bara bott här sen i somras, men tycker hittills att det stämmer bra.

Vad är det bästa med Strängnäs:
 -
Närheten till naturen och vattnet. Det finns många fina gångstråk i staden som vi uppskattar.

 

Vi ville få ihop livet 

Nyinflyttad - Mineur

 Namn: Eva, Oskar Mineur, barnen Jack och Betty.
 Bor: I hus på Tingstugatan
 Flyttade hit: januari 2011
 Smultronställe: Multeum och alla lekplatser.   


-Vi ville få ihop livet! Därför flyttade vi hit. Vi vill att våra barn ska kunna leka på fina lekplatser och gå i bra skolor, säger Eva Mineur.

Eva och hennes familj flyttade till Strängnäs från Älvsjö utanför Stockholm. De sökte en enklare tillvaro där det är nära till allt; dagis, affärer och naturen.

Efter ett halvår börjar de nu känna sig hemmastadda och farhågorna om att det skulle vara svårt att hitta nya vänner är bortblåsta.

-Att få kontakt med nya människor i Strängnäs är jättelätt. Nästan på direkten hittade vi kompisar. Vi har varit mycket på Multeum med barnen och det finns alltid någon att prata med i lekparken på Visholmen, säger Eva Mineur.

Uppdaterad 2016-03-31
Skapa egna genvägar?

Här kan du spara egna genvägar till intressanta sidor på strangnas.se. De ligger kvar här och syns bara när du besöker oss från den dator du använder nu. Du kan enkelt ta bort genvägar genom att klicka på krysset bakom genvägarna du sparat.

För att detta ska fungera läggs en så kallad cookie på din dator.

Strängnäs kommun

Nygatan 10
645 80 Strängnäs
kommun@strangnas.se

Växel: 0152-291 00
Fax: 0152-290 00

Tfn 0152-290 02, 290 03

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >