Toppbild

Vi valde Strängnäs

Tillbaka till våra rötter

Namn: Bengt och Gunn Åselbo
Bor:
Sörgärdsgatan
Smultronställe: Strängnäs alla gångstråk

Varför flyttade ni till Strängnäs: 
 - Vi flyttade hit från från Frankrike därför att vi kände att vi ville tillbaks till våra rötter. Bengt har tidigare bott i Södertälje och jag i Degerfors, så Strängnäs ligger nära hemtrakterna.  

Hade ni hört något om Strängnäs innan ni flyttade hit? Stämde det?
 - Ja, vi har bekanta här i Strängnäs som har varit positivt inställda. De har berättat om det rika kulturlivet och den vackra naturen. Vi har bara bott här sen i somras, men tycker hittills att det stämmer bra.

Vad är det bästa med Strängnäs:
 -
Närheten till naturen och vattnet. Det finns många fina gångstråk i staden som vi uppskattar.

 

Vi ville få ihop livet 

Nyinflyttad - Mineur

 Namn: Eva, Oskar Mineur, barnen Jack och Betty.
 Bor: I hus på Tingstugatan
 Flyttade hit: januari 2011
 Smultronställe: Multeum och alla lekplatser.   


-Vi ville få ihop livet! Därför flyttade vi hit. Vi vill att våra barn ska kunna leka på fina lekplatser och gå i bra skolor, säger Eva Mineur.

Eva och hennes familj flyttade till Strängnäs från Älvsjö utanför Stockholm. De sökte en enklare tillvaro där det är nära till allt; dagis, affärer och naturen.

Efter ett halvår börjar de nu känna sig hemmastadda och farhågorna om att det skulle vara svårt att hitta nya vänner är bortblåsta.

-Att få kontakt med nya människor i Strängnäs är jättelätt. Nästan på direkten hittade vi kompisar. Vi har varit mycket på Multeum med barnen och det finns alltid någon att prata med i lekparken på Visholmen, säger Eva Mineur.

Uppdaterad 2016-03-31

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >