Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Biträdande rektor, Åker- och Lännaskolan


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Åkerskolan är en F-9 skola med ca 440 elever. Skolan ligger i en vacker miljö mitt i samhället Åkers Styckebruk, med närhet till natur och idrottsanläggningar vilket vi utnyttjar genom bl a genom idrottsdagar, temadagar samt utomhuspedagogik i olika ämnen. På skolan arbetar en engagerad och kompetent personalgrupp och vår målsättning är att ge alla elever den hjälp och det stöd de behöver för att utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar. Lännaskolan är en F-3-skola med ca 25 elever. Skolan är en landsbygdsskola, belägen mitt i idylliska Merlänna. Skolan har både skog och sjö inpå knuten.

Arbetsbeskrivning
I ditt uppdrag som biträdande rektor lägger du fokus på att självständigt driva utvecklingsfrågor utifrån såväl grundskolans övergripande, som enhetens specifika behov. Du deltar i den pedagogiska utvecklingen på skolan för att möjliggöra att barn får tillgång till sin fulla kapacitet - med barns behov centrum. Du samverkar med, och bistår rektor i det dagliga arbetet, samt företräder skolledningen och ersätter rektor vid dennes tillfälliga frånvaro.
Du bör ha god förmåga att skapa strukturer för arbetsprocesser och kunna följa upp dessa.

Utbildningskontoret i kommunen arbetar dedikerat med ett brett skolutvecklingsprogram med sikte på 2023 och med fokus på att "Vi gör varandra bättre". För närvarande satsar vi på att utveckla arbetet med formativ bedömning och kollegialt lärande, och det finns en genomtänkt plan för grundskolans utvecklingsarbete som vi önskar att du är engagerat delaktig i.


Kvalifikationer
Du har en högskoleexamen med pedagogisk inriktning och då gärna lärarutbildning för grundskolans högre årskurser.
Har du dessutom rektorsutbildning är det meriterande.
Erfarenhet krävs.

Meriterande är att du kan ta självständigt ansvar för delar av organisationen och driva utvecklingsarbetet inom överenskomna ansvarsområden. Meriterande är även om du är en van datoranvändare och har arbetat i olika administrativa system.

För att lyckas som biträdande rektor är det nödvändigt att du har ett tydligt och involverande ledarskap, är lösningsfokuserad och har förmåga att skapa hållbara relationer med elever, personal och föräldrar.
Du är en driven kommunikatör, trygg och modig i chefsrollen.

Urval sker löpande ansök därför redan idag!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: -
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-05-02
Ange referensnummer: 081/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Katarina Holmsten
Verksamhetschef för Grundskolan
Telefon: 0152 296 34
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Tommy Olsson
Skolledarförbundet
Telefon: 0152 294 01
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Kommunen tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt all kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >