Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Jobbcoach


Arbetsplatsbeskrivning:
En del av Jobbtorg Strängnäs uppdrag är att arbeta med ungdomar inom kommunala aktivitetsansvaret (KAA) - ungdomar 16-20 år, som inte studerar eller arbetar ska delta i meningsfulla aktiviteter med målsättning att de ska fullfölja sina gymnasiestudier. Från och med 1 juni kommer projektet starta och pågå till 31 maj 2018 och nu söker vi en jobbcoach som arbetar med detta projekt i vårt ungdomsteam. Projektet inriktar sig på att planera och genomföra aktiviteter för ungdomar inom sista året i KAA med målbild att minst 75% ska påbörja studier ht-18 eller vt-19. Du arbetar tillsammans med andra coacher, socialsekreterare och en samordnare. Rollen som jobbcoach är att utifrån ungdomens individuella genomförandeplan stötta ungdomen mot studier och framtida egen försörjning. Teamet arbetar nära socialsekreterare och samverkansparter som exempelvis arbetsförmedlingen och skolor.

Arbetsbeskrivning
Du arbetar med individuell coachning som innebär att du som jobbcoach har ett ansvar i att följa och stötta de ungdomar som du är coach för och ha en enhetlig bild av personens situation och planerade väg framåt. En stor del i arbetet med unga är att arbeta uppsökande och vägledande i individens vardag och ibland på obekväma tider. Du genomför och leder planerade aktiviteter i projektet utifrån individernas behov.

I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera utifrån uppdraget, skapa genomförandeplaner, hålla motiverande samtal, följa upp, arbeta förebyggande, hålla i gruppverksamheter och individuella samtal och sträva mot att nå målsättningarna i arbetsmarknadsstrategin. Det är viktigt att du har en vilja och förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation och utifrån gällande lagstiftning i kommunallagen och socialtjänstlagen.

Du som jobbcoach är prestigelös, har hög egen integritet och har vilja och mod att pröva nya arbetssätt. Du behöver vara duktig på att kommunicera och ha förmågan att kunna ge god och bitvis svår återkoppling på ett konstruktivt och motiverande sätt både till enskilda deltagare och till samverkanspartners. Du är med och utvecklar enhetens arbetssätt tillsammans med kollegorna och det är viktigt att du vill utvecklas i dina arbetsuppgifter tillsammans med Jobbtorg Strängnäs.


Kvalifikationer
Krav
Du har gymnasieutbildning

Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller stöttat personer människor i utsatta situationer mot arbete och studier.

Datorvana
Kunskaper i svenska (för dokumentation)

B-körkort

Meriterande
Minst 60 p högskolestudier inom relevant område.

Flerspråkig
MI-utbildning
Dokumentationsvana i journal, rapport o.dyl.

Personliga egenskaper
Du har förmågan att ge god som svår återkoppling till enskilda och samverkande parter.
Du är en initiativtagande och driven person.
Du är trygg i din roll.

För att lyckas i rollen som jobbcoach ser vi att du:
- Har genuint intresse och förståelse för ungdomarna i målgruppen
- Arbetar målinriktat
- Är en flexibel person
- Vill jobba självständigt i teamet mot enhetens mål
- Är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt
- Vågar pröva nytt och vill utvecklas med verksamheten

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och anpassning till Jobbtorg Strängnäs uppdrag och funktion där vi söker en bred kompetens för att matcha arbetsmarknadsstrategins målsättning och fokusområden.
Vi ser gärna manliga sökanden.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Längd: 6 månader eller längre
Beskrivning Längd: 6 månader eller längre
Tidsbegränsad till: 2018-05-31
Tillträde utifrån att erforderliga beslut fattas.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-04-30
Ange referensnummer: 176/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Karin Svensson
Enhetschef
Telefon: 0152 292 66
Mobil: -
E-post: -

Namn: Annika Nilsson
Samordnare KAA
Telefon: 0152-29457
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Barbro Karlsson
Vision
Telefon: 0152 291 91
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >