Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Miljöchef


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Som miljöchef tillhör du samhällsbyggnadskontoret och kommer vara en viktig del av kontorets ledningsgrupp. Samhällsbyggnadskontoret arbetar med rådgivning, myndighetsutövning och service inom områdena fysisk planering, mark- och exploatering, mät- och kartproduktion, bygglovhantering, miljö- och hälsoskydd, livsmedel samt alkohol. Kontoret har ca 50 medarbetare varav 15 på miljöavdelningen.

Arbetsbeskrivning
Som miljöchef har du det övergripande ansvaret för miljöavdelningens verksamhet med budget - och personalansvar. En viktig del i uppdraget är att kunna kommunicera med medborgarna och övriga i organisationen om miljöenhetens verksamheter. Du ansvarar för planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten. Du skall medverka i verksamhetsutveckling i nära samarbete med tjänstemän och politiker. Du deltar i kontorets ledningsgrupp och delar därmed ansvaret för kontorets helhet. Du är ett stöd till dina medarbetare på enheten.

Kvalifikationer
*Kravprofil:
Utbildning och erfarenhet:
-Du har högskoleexamen inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan, för tjänsten likvärdig utbildning.
-Du har erfarenhet av att arbeta med miljö- och hälsoskyddsfrågor och gärna även erfarenhet inom livsmedelsområdet.
-Det är viktigt att du tänker strategiskt, har lätt för att samarbeta, har förmåga prioritera mellan olika ansvarsområden är omvärldsorienterad samt prioriterar god service till företag och allmänhet.
-Arbetet kräver att du har lätt för att uttrycka dig muntligt och i skrift.
- B körkort fodras.
Personliga egenskaper:
- Du behöver vara orädd och engagerad, lyhörd
- Du är en närvarande chef med förmågan att inspirera, entusiasmera, stötta och leda verksamheten utifrån målstyrning, utveckling, kvalitetsstyrning och uppföljning.
- Du har en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer och nätverk såväl inom som utanför verksamheten.
-Det är viktigt att du kan balansera myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet med god service.
-Arbetet innebär mycket kontakt med människor vilket ställer krav på lyhördhet och mycket god kommunikationsförmåga.
- Du värdesätter bra arbetsmiljö och trivsel och ser din egen roll i detta viktiga arbete
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

*Meriterande
- Du har ledarerfarenhet och erfarenhet av personalansvar.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: efter överenskommelse Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-05-22
Ange referensnummer: 208/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Lina Svensson
HR-specialist
Telefon: 0152 291 64
Mobil: -
E-post: -

Namn: Marie Jonsson
Samhällsbyggnadschef
Telefon: -
Mobil: -
E-post: marie.jonsson@strangnas.se

Fackliga företrädare
Namn: Samira Kello
Vision
Telefon: 0152 29312
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >