Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Specialpedagog


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Kommunens 33 000 invånare bor i attraktiva tätorter som Strängnäs, Mariefred, Åker och Stallarholmen, eller i mindre orter med landsbygdskaraktär. Till Stockholm tar du dig på mindre än en timme. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter.

Arbetsbeskrivning
Utbildningskontoret, Strängnäs kommun söker en specialpedagog med placering i Mariefred eller centrala Strängnäs förskolor. Det finns idag fyra tjänster varav en är vakant. Specialpedagogerna kommer att delas in i två områden öst och väst där man arbetar två specialpedagoger tillsammans med tre förskolechefer. Områdesfördelningen kommer att ske i samverkan utifrån kompetenser.

Specialpedagogens roll är att arbeta för ett inkluderande arbetssätt i förskolan, så att alla barn blir delaktiga. Att få pedagogerna att öka sin förståelse för barnets behov och utveckling genom att vara en kvalificerad samtalspartner. Specialpedagogen medverkar i skolutvecklingen och bidrar till fördjupad kompetensutveckling av förskolans personal, för att kunna möta den naturliga variationen av barns olikheter. Specialpedagogen ska även arbeta för skapandet av en god lärmiljö för alla, genom utveckling av kvalitet i det inre arbetet.
Specialpedagoggruppen får kontinuerlig handledning.Kvalifikationer
Legitimerad förskollärare med specialpedagogisk påbyggnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har en fördjupning inom handledning i förskola och eller interkulturellt förhållningssätt.

- Vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet

Vi söker dig som står för öppenhet och trygghet i samarbetet med vuxna, både arbetskamrater och föräldrar.
– har en god dokumenterad förmåga att samarbeta
- ser varje barns behov
- dokumenterar genom systematiskt kvalitetsarbete
- vilja och förmåga att utvecklas sig själv och andra

B Körkort erfordras


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: -
Enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-05-31
Ange referensnummer: 212/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Carina Lindqvist
Verksamhetschef förskolan
Telefon: 0152 293 51
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Charlotta Bergquist,
Lärarförbundet,
Telefon: 0152-297
Mobil: -
E-post: -

Namn: Maria Stamm
Lärarförbundets skolledare
Telefon: 0152- 294 60
Mobil: -
E-post: -

Namn: Tuire Lindberg
Kommunal
Telefon: 0152 291 94
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Strängnäs kommun har rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >