Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Skolläkare


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Elevhälsans medicinska insats omfattar skolläkare och sju skolsköterskor och ingår i en central enhet, Centrum för språk och stöd. Centrum för språk och stöd består, förutom elevhälsans medicinska insats, av den centrala barn- och elevhälsan samt Språkcentrum. Totalt går ca 3 400 elever i kommunens grund- och gymnasieskola. Verksamheten leds av en verksamhetschef.

Arbetsbeskrivning
Elevhälsans medicinska insats arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med övriga medarbetare i skolornas respektive lokala elevhälsoteam. Elevhälsoteamen leds av skolornas respektive rektor och består av pedagogisk, medicinsk, psykologisk och social kompetens.
Som skolläkare har du det medicinska ledningsansvaret och utgör ett stöd till skolsköterskor, rektorer och verksamhetschef i medicinska frågor. Du har regelbundna mottagningar på skolorna tillsammans med skolsköterskan. Mottagningsarbetet är varierat och består bl.a. av skolrelaterade ärenden (t.ex. psykosomatiska symptom, livsstilsrelaterade besvär, beteendeproblematik) och bedömningar av olika typer av avvikelser (t.ex. psykomotorisk utveckling, tillväxt, skolios).
Som skolläkare ingår du även i den centrala barn- och elevhälsan och deltar i dess övergripande utvecklingsarbete. Centrala barn- och elevhälsan består av ett tvärprofessionellt team med - förutom skolläkaren - psykologer, specialpedagoger, kurator, skolsköterska med ledningsansvar och leds av verksamhetschefen.
Du har regelbundna avstämningar tillsammans med verksamhetschefen och skolsköterska med ledningsansvar. En eftermiddag i månaden träffas också alla skolsköterskor tillsammans med skolläkaren.
Arbetet ställer höga krav på självständighet och ansvarstagande.


Kvalifikationer
Läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barnpsykiatri eller allmänmedicin eller med annan specialitet med erfarenhet som skolläkare.

B körkort är krav då resor mellan kommunens olika skolor förekommer

Personliga egenskaper
Du har stort intresse av att arbeta med barn och unga. Du är trygg och självständig i din yrkesroll, har god samarbetsförmåga och är flexibel. Som person är du engagerad, en god kommunikatör och du har en förmåga att bygga förtroendefulla relationer till såväl barn som vuxna. Du är intresserad av kvalitets- och verksamhetsutveckling. Du är noggrann och kan organisera och planera arbetet. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, hög servicenivå och social kompetens.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -


Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-05-08
Ange referensnummer: 200/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Michael Martinsson
Verksamhetshef Centrum för språk och stöd
Telefon: 0152 29752
Mobil: -
E-post: -

Namn: Lena Haglund
Nuvarande skolläkare
Telefon: 0152-299 65
Mobil: -
E-post: -

Namn: Cecilia Schillberg
Samordnande sjuksköterska
Telefon: 0152-294 32
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >