Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Yrkeslärare, måltid- Restaurang & Livsmedel, Thomasgymnasiet


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Thomasgymnasiet är Sveriges näst äldsta gymnasium och är en skola som kombinerar tradition med framtidsinriktning och skolutveckling. Våra traditioner sträcker sig 400 år tillbaka i historien. Idag är gymnasiet beläget på Campus Strängnäs i nya och ljusa lokaler.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill och kan vara med om att fortsätta utvecklingen av utbildningen, Culinary Craft (CC).
Det handlar inte enbart om att undervisa i matlagning, det handlar om så mycket mer. Du ska bidra till att utveckla, synliggöra och sälja CC i nära samarbete med vårt programråd, Advisory Board (AB).
Restaurang och livsmedelsprogrammet, CC startade ht 16 som ett innovativt och unikt restaurang- och livsmedelsprogram, något utöver det vanliga. Syftet är att utbilda mat- och måltidsintresserade elever till yrkes- och studiekompetenta måltidshantverkare från jord till bord, för att bidra till den lokala, regionala och nationella utvecklingskraften. Centrala delar i utbildningen är sensorik som; design av smak- och doftupplevelser, natur- och kulturgeografi, utnyttjande av råvaror med lokal prägel, entreprenörskap samt, som att starta lokala mat-och måltidsföretag.
Undervisningen består av kurser inom hela området mat- och måltidskunskap, från råvaror och matlagning, till restauratörskunskap med inriktning på presentation och administration av måltider. Vi ser det därför som en merit om du kan undervisa på flera av programmets kurser. Du ska genomföra den skolförlagda utbildningen, anskaffa och samarbeta med APL-platserna, besöka och bedöma eleverna på APL samt utveckla utbildningen tillsammans med ledning och bransch.
CC har ett AB med bred lokal, regional och nationell förankring, ett stort kontaktnät och ett brinnande intresse för mat- och måltidsutveckling, entreprenörskap och turism. Skolan och AB driver programmets utveckling. AB deltar aktivt i utbildningen som ”det utökade klassrummet” genom att AB deltar i utbildningens upplägg och genomförande.
Mat/måltider är ett av de områden där kvalificerad arbetskraft som kockar, restauratörer, bagare, konditorer och producenter av lokala råvaror saknas, idag såväl som inom överskådlig framtid. Det nya yrkesprogrammet kommer även sikta mot en lärlingsutbildning för starkt motiverade elever. I vår utformning ger programmet grundläggande behörighet till högskola/universitet.
Skolan har ansökt om riksintag för vår särskilda variant.


Kvalifikationer
Du som söker är en duktig mat- och måltidshantverkare med ett stort kontaktnät inom branschen. Att du har en pedagogisk ådra är självklart för oss.
Du har en passion för Culinary Craft och förmågan att leda ett kvalitetsarbete, med god organisation och struktur.
Krav är, att du är behörig yrkeslärare, har branscherfarenhet, erfarenhet av matsals- och gästarbete samt erfarenhet av samarbete med branschen och att du dessutom har ett stort utvecklingsdriv. Du ska vara en engagerad och initiativrik lärare, med elevens måluppfyllelse i fokus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har lärarlegitimation.

Urval sker löpande, sök därför gärna idag.
Välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Längd: 6 månader eller längre
Beskrivning Längd: 6 månader eller längre
Tidsbegränsad till: 2018-06-20
Sysselsättningsgrad 50-100%

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-04-30
Ange referensnummer: 134/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Anna Zachrisson
Rektor
Telefon: 0152 294 54
Mobil: 0725 009 951
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Johan Dunér
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 070-491 74 98
Mobil: -
E-post: -

Namn: Robert Christensen
Lärarförbundet
Telefon: 0732 686068
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Kommunen tillämpar rökfri arbetstid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >