Toppbild

Serveringsansvariga

Anmälan

För att söka via e-tjänst eller för att ladda ner en blankett - klicka här

Du som har ett stadigvarande serveringstillstånd kan anmäla serveringsansvariga direkt på webben. Du kan:

  • lägga till personer som du utser som serveringsansvariga
  • ta bort en serveringsansvarig person
  • se en lista över alla som är serveringsansvariga på ditt företag

Avgifter

Vill du läsa mer om tillstånds- och tillsynsavgifter - klicka här

Under hela öppettiden ska det vara tydligt vem som har serveringsansvaret på din restaurang med serveringstillstånd. När du utser en eller flera serveringsansvariga måste du alltid meddela tillståndsenheten. Det gäller också om du byter serveringsansvariga.

Den som är serveringsansvarig ska:

  • kunna överblicka hela serveringen, även uteserveringen
  • ha tillräckliga kunskaper i alkohollagstiftningen för att kunna sköta sin uppgift
  • måste befinna sig på serveringsstället under hela öppettiden
  • vara minst 20 år gammal

Tänk på att tillståndsenheten inte gör en lämplighetsprövning för att avgöra om personerna är lämpliga för uppgiften. Det är du som tillståndshavare som avgör detta.

Har du frågor?

Kontakta Tillståndsenheten.

Uppdaterad 2016-12-29
Skapa egna genvägar?

Här kan du spara egna genvägar till intressanta sidor på strangnas.se. De ligger kvar här och syns bara när du besöker oss från den dator du använder nu. Du kan enkelt ta bort genvägar genom att klicka på krysset bakom genvägarna du sparat.

För att detta ska fungera läggs en så kallad cookie på din dator.

Tillståndsenheten

Besöksadress
Nygatan 10
645 80 Strängnäs

Postadress
Samhällsbyggnadskontoret
Tillståndsenheten
645 80 Strängnäs

Telefon växel 0152-291 00
E-post serveringstillstand@strangnas.se

Alkoholinspektör
Berit Rydberg
Telefon: 0152-296 56
E-post: berit.rydberg@strangnas.se

Rosmarie Olsson
Telefon: 0152-296 57
E-post: rosmarie.olsson@strangnas.se

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >