Toppbild

Duktiga unga företagare på årets UF-mässa

I torsdags slog portarna upp för den årliga UF-mässan på Campus i Strängnäs. 22 lokala företagare, som drivs av 58 elever från Thomasgymnasiet, visade upp sina produkter och tjänster.

Iphonefodral, kombinerad hantel och vattenflaska, recept- och bakböcker, tesorter, bakverk och ljus som ändrar färg. Det är bara några av alla de saker som visades upp på mässan. Linnea Edman och Julia Thunborg har satsat på en produkt som ger både glamour och en bra känsla.

Ung företagare - Vårt armband säljs till förmån för Bröstcancerfonden. Vi skänker en del av pengarna direkt dit. Vårt företag heter Your Beauty och handlar just om att skönhet inte bara kommer utifrån utan även att göra bra saker, säger Julia Thunborg, som går i klass SPE3.

Förutom en chans att fynda julklappar passade många på att mingla med besökarna från andra företagare i kommunen, representanter från organisationer och politiker.

Ung Företagsamhet är en rikstäckande organisation med syfte att främja företagsamheten bland unga. Ung Företagsamhet utbildar i entreprenörskap genom olika utbildningskoncept, ett av dem är UF-företagande. Idén är att ungdomar under ett läsår ska få prova på att driva ett företag.

Här kan du läsa mer om UF-Företagsamhet på Thomasgymansiet.

Uppdaterad 2017-01-16 av Kommunikation

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >