Toppbild

Nobeldagen firas stort på Thomasgymnasiet

Nobel föreläsande elever


Idag, den 10 december, är det Nobeldagen och det är något som uppmärksammas på Thomasgymnasiet. Under förmiddagen har det varit ett fullspäckat Nobelprogram på skolan.

På programmet stod retorik, poetryslam och föreläsningar om olika prisbelönta upptäckter. Den sistnämnda punkten stod elever från Teknik och Natur i årskurs 2 och 3 för. De berättade bland annat om röntgen, dioden, fotoelektriska effekten och supraledning. Inte helt enkla företeelser att förklara men de lyckades reda ut begreppen för åhörarna. På bilden är föreläsarna Jenny Sundström, Gustav Gybäck, Johan Edebrink, Sofie Liljedahl, Madeleine Andersson och Lovisa Wennerberg. 

Nobelbakelse bakad av UF-eleverI skolans kafé kunde de som ville delta i tipspromenad med kluriga Nobelfrågor, tävla i genetikkunskap och kolla in lästips med böcker av olika Nobelpristagare. Dessutom hade ett av skolans UF-företag bakat Nobelbakelser; alla som klätt sig i galaklädsel fick en gratis bakelse. Och de som betalade för bakelsen bidrog till ett välgörenhetsprojekt i Tanzania. 

Uppdaterad 2014-12-10
Skapa egna genvägar?

Här kan du spara egna genvägar till intressanta sidor på strangnas.se. De ligger kvar här och syns bara när du besöker oss från den dator du använder nu. Du kan enkelt ta bort genvägar genom att klicka på krysset bakom genvägarna du sparat.

För att detta ska fungera läggs en så kallad cookie på din dator.

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >