Toppbild

Sex miljoner till förskolan

förskolebarnSkolverket ger Strängnäs kommun 6,6 miljoner i ett statsbidrag. Pengarna ska gå till att minska barngruppernas storlek i förskolan.

– Detta är välkomnat tillskott som gör att vi kan satsa på att bland annat öppna flera avdelningar och anställa fler personal inom förskolan, säger Carina Lindqvist, förskolechef i Strängnäs kommun.

Strängnäs kommun ansökte i våras om Skolverkets riktade stadsbidrag med syfte att minska barngruppernas storlek i förskolan och i höstas kom beslutet att cirka 6,6 miljoner är beviljade.

Utbildningskontoret har en plan på hur pengarna ska användas. På flera förskolor bland annat Marielunds förskola i Mariefred och Stallarholmens förskola kommer befintliga lokaler att byggas om och rustas så att det blir fler avdelningar för barnen.

– En viktig anledning till att vi blivit beviljade det här bidraget är att vi har rent fysiskt kan öppna upp fler avdelningar, till exempel att Trollskogens förskola flyttar in i helt nya lokaler i januari, säger Carina Lindqvist.

Statsbidraget innebär utökade möjligheter för utbildningskontoret att förstärka personalstyrkan inom förskolan. Under våren 2016 kommer utbildningskontoret att genomföra åtgärderna.

– Satsningar i förskolan är viktiga för att nå våra mål om ökad invånarnytta. Vi vill åstadkomma en sänkning av antalet barn per pedagog. Prioritering av tidiga insatser är avgörande för kvalitetsutvecklingsarbetet i vår utbildningsverksamhet, säger Patric Johansson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Uppdaterad 2015-12-09 av Utbildningskontoret
Skapa egna genvägar?

Här kan du spara egna genvägar till intressanta sidor på strangnas.se. De ligger kvar här och syns bara när du besöker oss från den dator du använder nu. Du kan enkelt ta bort genvägar genom att klicka på krysset bakom genvägarna du sparat.

För att detta ska fungera läggs en så kallad cookie på din dator.

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >