Toppbild

A childish way to save the world

​Agnes till vänster och Desirée till höger, från Finningeskolan, deltar i the Children's Climate Conference 25-28 november.

 

Nästa vecka samlas 64 barn från världens alla hörn i Södertälje för ett unikt möte: the Children's Climate Conference. Strängnäs kommun kan stolt presentera att två av deltagarna är Agnes och Desirée från Finningeskolan i Strängnäs.

Konferensen äger rum 25-28 november och syftet är att fånga upp och lyfta barns perspektiv på de klimatförändringar som sker. Under konferensen kommer deltagarna presentera sina klimatsmarta idéer och diskutera olika miljöfrågor. Resultatet av det kommer att överlämnas under klimatmötet i Paris i december, då världens ledare är samlade.

A childish way to save the world, helt enkelt.

Två av deltagarna är Agnes Ärlehag och Desirée Orrblad från Finnigeskolan i Strängnäs. Både Agnes och Desirée går i klass 3 och är väl insatta i vilka klimathot världen står inför. Deras främsta uppmaning är att inte låta klimatet bli för varmt, då värmen gör att nord- och sydpolen smälter och många djurarter riskerar att dö ut.

Finnigeskolan är en av de skolor som deltar i Strängnäs kommuns utbyte med massajbyn Emboreet i Tanzania. Tillsammans med Happy Lucas Zakaria och Milka Gilbati Mollel utgör Agnes och Desirée team Sverige/Tanzania. I början av nästa vecka kommer tjejerna träffas för första gången.

 

Lär känna Agnes och Desirée (filmklipp på Facebook)

Läs mer om Children's Climate Conference

 

Uppdaterad 2016-03-31 av Helena Edvinsson

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >