Toppbild

Nu startar turistverksamheten för säsongen

 

Den 13 maj kl.11 slår Mariefreds turistbyrå upp portarna för säsongen, lagom till solsken och sommarvärme. Kommunens turismansvariga Anette Lilja, kommer att finnas på plats för att tipsa om besöksmål, evenemang och mycket annat.

Nytt för i år
För att du som besökare så enkelt som möjligt ska få den information och hjälp du behöver har vi även Info Point* och turistserviceplatser på flera ställen i kommunen. Här hittar du vår besöksguide och karta över området, och på turistserviceplatserna kan du även få hjälp av kunnig personal med enklare frågor.

Platserna är utmärkta genom den vitgröna eller svartvita Turistsymbolen. Tanken är att det ska vara lätt för våra besökare att hitta information och få tips när de behöver.

* En Info Point är en enklare bemannad turistinformation knuten till en auktoriserad Turistinformation eller Turistcenter. En Info Point kan vara placerad i en butik, på ett besöksmål eller boendeanläggning i kommunen.

Hitta dina favoriter i vår dynamiska idyll
Vi har en ny besöksguide 2017–2018 i pocketformat som tillsammans med vår nya turistkarta guidar dig till allt som finns att se och göra i vår fina kommun. Karta och guide finns att hämta på turistbyrån i Mariefred, i Strängnäs kommunhus, på biblioteken och turistserviceplatserna runt om i kommunen. Du kan också ladda ned den och hitta mer information via strangnas.se/turism

Några av nyheterna i sommar - ta med släkt, vänner och utforska kommunen tillsammans
• Nya Vasaspelet, en teaterföreställning utomhus, med musik, dans och sång. Premiär 6 juni vid domkyrkan i Strängnäs. Kända personer kommer att gästspela i olika föreställningar.
• Rederi Mälarstaden utökar sina båtturer med bland annat turer till Drottningholm och Stockholm, samt ytterligare en dagstur till Birka ifrån Strängnäs.
• På Hedlandet utanför Mariefred kommer det att bli barnteater hos Teater Tant Klavér som spelar föreställningen Bockarna Bruse.
• Flera restauranger och caféer i kommunen är listade i White guide, där Hornuddens ekocafé på Morrarö för andra året i rad knep titeln: Årets hållbara café!
• Nu är gästhamnarna i Strängnäs och Mariefred att vara öppna och drivs av privata företagare. I Strängnäs gästhamn kommer det att finnas möjlighet att hyra cyklar.

Mer om besöksmål, aktiviteter och evenemang hittar du här

Här hittar du oss
Mariefred
Du hittar turistbyrån på Kyrkogatan 13 (Rådhusets högra flygel) i Mariefred. Mariefreds turistbyrå är öppen under mitten av maj till mitten av september.
Öppettider: Maj lördagar klockan 11–15 Under Kristi himmelsfärdshelgen torsdag–lördag klockan 11–15 1 juni – 31 augusti Måndag–fredag klockan 10–18 Lördag–söndag klockan 11–15

Strängnäs
Vi har en Info Point* i gästhamnen i Strängnäs. Här hittar du kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i trakten och kan få hjälp med enklare turistfrågor.

Öppettider: Samma tider som gästhamnen. 1 juni – mitten av augusti finns en turistvärd även på plats här.

I Strängnäs fortsätter vi också att erbjuda våra besökare att kunna boka en Greeter. En Greeter är en invånare som guidar dig runt och visar sitt Strängnäs.

Övriga kommundelar
På olika ställen i kommunen finns turistserviceplatser med turistinformation.
Lista över var i kommunen turistserviceplatserna finns 

Så här når du oss
All turistinformation finns tillgänglig via: www.strangnas.se/turism
E-post: turism@strangnas.se
Telefon: 0159–297 90 Telefontid: Maj tisdag–fredag klockan 9–12, lördag klockan 11–15
Juni–augusti: måndag–fredag klockan 10–18, lördag–söndag klockan 11–15
Övrig tid på året: måndag–fredag klockan 9–12

Följ oss gärna på Facebook: facebook/com/turistimariefredstrangnas

Tipsa oss!
Har du en verksamhet som du vill att turistbyrån ska känna till eller informera om? Kom gärna förbi turistbyrån och berätta mer om din verksamhet, e-posta eller ring oss.

Välkommen att hitta dina favoritställen i kommunen önskar turismansvarig Anette Lilja med personal

 

Uppdaterad 2017-05-12 av Anette Lilja

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >