Toppbild

Kristinagården, Strängnäs

Kristinagården ligger centralt i Strängnäs och har nära till allt. Kristinagårdens innergård är en oas för avkoppling, för dig själv eller tillsammans med andra under sommarhalvåret och till ljud av porlande vatten från fontänen och vacker grönska.

Kristinagården har 73 lägenheter fördelat på fyra våningar. 6 av lägenheterna är tvårumslägenheter avsedda för makar. 16 lägenheter är för personer med en demenssjukdom.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp och värdeskåp. Trygghetslarm och egen toalett och dusch finns i alla lägenheter.

Avgifter

Du betalar för hyra, måltider och en omvårdnadsavgift.
Övriga kostnader som betalas av dig kan vara läkarbesök, apoteksvaror, fotvård, frisör, telefon, tidning och hemförsäkring.


Personal

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.


Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Det finns också möjlighet att få mellanmål på andra tider.


Aktiviteter

Vi utgår från ditt önskemål och ditt behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel.

På Kristinagården bedrivs en verksamhet med inriktning på social samvaro genom en aktiv terapiverksamhet samt Kristinagårdens dagcentral. På dagcentralen kan du, i ljusa och trevliga lokaler, i lugn och ro avnjuta en lunch med besökande vänner och anhöriga eller ta en eftermiddagsfika i den trevliga trädgården.
För mer information om dagcentralens öppettider, klicka här.


Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamhetsutrymmen.

Uppdaterad 2015-12-30
Skapa egna genvägar?

Här kan du spara egna genvägar till intressanta sidor på strangnas.se. De ligger kvar här och syns bara när du besöker oss från den dator du använder nu. Du kan enkelt ta bort genvägar genom att klicka på krysset bakom genvägarna du sparat.

För att detta ska fungera läggs en så kallad cookie på din dator.

Kontakt

Kristinagården 1
Bottenvåning, K1, K2, K3 och dagcentral
Enhetschef:
Gunilla Gillberg
0152-295 90
E-post: gunilla.gillberg@strangnas.se

Kristinagården 2
S1, S2 och S3
Enhetschef
Eva Cedervall
0152-295 88
E-post: eva.cedervall@strangnas.se

Kristinagården
Sörgärdsgatan 10
645 33 Strängnäs

 

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >