Toppbild

Sictoniagården, Strängnäs

Sictoniagården är ett lantligt beläget äldreboende i Vansö, ca 7 km från centrala Strängnäs.

Boendet har 35 lägenheter. 8 av dessa lägenheter är för personer med en demenssjukdom. Varje lägenhet är utrustad med pentry och WC/dusch

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp och värdeskåp. Trygghetslarm och egen toalett och dusch finns i alla lägenheter.

Personal

Du får en kontaktpersonal på Sictoniagården som har ett särskilt ansvar att tillsammans med dig utforma din vardag. Det är i första hand till din kontaktpersonal som du ska vända dig om du har frågor. Du och din kontaktpersonal gör tillsammans en så kallad genomförandeplan. I genomförandeplanen beskrivs hur du vill att omsorgen och vården ska utföras.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.

Måltider

Frukost tillagas av Sictoniagårdens egen personal men övriga måltider kommer från Måltidsservice.
Måndag-fredag erbjuder vi två lunchalternativ samt en vegetarisk rätt samt efterrätt. På helgerna erbjuder vi en lunchrätt, en vegetarisk rätt och efterrätt.

Aktiviteter

Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel. För oss är det viktigt att veta vad du tycker om, vad du är intresserad av och vi försöker planera aktiviteterna efter dina önskemål.

Avgifter

Läs mer om avgifter.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamhetsutrymmen.

På Sictoniagården finns även en dagverksamhet för personer med en demenssjukdom som bor i Strängnäs kommun.
Läs mer om dagverksamheten.

Uppdaterad 2017-04-18
Skapa egna genvägar?

Här kan du spara egna genvägar till intressanta sidor på strangnas.se. De ligger kvar här och syns bara när du besöker oss från den dator du använder nu. Du kan enkelt ta bort genvägar genom att klicka på krysset bakom genvägarna du sparat.

För att detta ska fungera läggs en så kallad cookie på din dator.

Kontakt

Enhetschef
Pekka Serrander
0152-33 13 80
E-post: pekka.serrander@strangnas.se

Besöksadress
Vansö
645 92 Strängnäs

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >