Toppbild

Konst & kultur

Konst och kultur

På Kulturhuset Multeum och på kommundelsbiblioteken runtom i kommunen arrangeras många olika utställningar och evenemang.

Här nedan listas det som är aktuellt just nu. Vill du läsa mer om våra kommande program, ta en titt i kalendariet på bibliotekens hemsida. Eller ladda ner det kompletta programbladet för vuxenutbudet och även för barnevenemangen här. 

I evenemangskalendern här intill finns även evenemang arrangerade av andra aktörer i Strängnäs kommun, för såväl barn som vuxna. 

Stora evenemang som till exempel Kulturdagen, nationaldagen och 500-årsjubiléet 2023 kan du läsa mer om under respektive flik. Likaså om projektet med den nya Kulturplanen för kommunen. 


Välkommen att konsumera kultur med oss! 

www.facebook.com/multeum
www.facebook.com/barnbiblioteken

 

 

Utställningar

Två ögon på en målning

Kulturhuset Multeum och domkyrkan - vernissage Ikoner i förvandling

Invigning i Strängnäs domkyrka av domprost Christofer Lundgren och Catharina De Geer, kultur- och fritidsnämnden. Kort vernissage och musik i domkyrkan, sedan gemensam vandring till kulturhuset Multeum för vernissage och tal av konstnären Ludmila Pawlowska. 
Start i domkyrkan 12.30 den 30 april.
Fri entré

Foto från utställningen Kulturarv

Kulturhuset Multeum - Strängnäsrummet

Strängnäs kulturhistoriska samlingar håller på att avyttras och utställningen visar fotografier från Strängnäs fotosamling (som kommer att behållas inom kommunen). Följ en tidslinje och se hur Strängnäs stad växer och förändras över tid. Delar av Strängnäs föremålssamling visas upp i ett fotomontage. Fotografierna är framtagna av Lars Broms. Utställningen förändras under utställningsperioden med nya insamlade berättelser från besökare. 
Visas i Strängnäsrummet 21 april - 2 september 2017.

Evenemang

Välkommen till Kultur 17 den 20 maj

Nu är det dags för årets
kulturhändelse i Strängnäs!

Solen skiner och staden blomstrar med kulturevenemang runt hela centrum. 
Ladda ner programmet här: 
Program Kultur 17
Lördag 20 maj 11-17
Fri entré 

 

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >