Toppbild

Filmer för årskurs 6 och 7 - vårtermin 2017

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 6-7 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 6 och 7.

Om du klickar på bilderna kan du se klipp från filmerna. Klippen kan vara på olika språk men när filmen visas på biografen är talet svenska eller textat på svenska.

 

Nykomlingen

Klicka här för att komma till klippet Nykomlingen
Svensk textad trailer

Handling: Benoit, 14 år, anländer Paris med sin familj. Att komma in i en ny klass visar sig svårare än väntat och den första skoldagen blir en prövning. Benoit blir satt på plats av den styrande klicken och de enda som välkomnar honom är klassens töntar. Men så finns där också Johanna, den nya svenska tjejen som Benoit både blir vän med och snabbt förälskar sig i.
(Frankrike 2015. Regi:Rudi Rosenberg. 81 minuter. Filmhandledning utgiven av Filmcentrum)

 

Idol

Klicka här för att komma till klippet Idol
Engelsk textad trailer

Handling: Idol bygger på den sanna historien om den unge Mohammed i Gaza som drömmer om att komma till Kairo och sjunga i operahuset. Som barn uppträder han på bröllop och drömmen känns långt borta tills han en dag bestämmer sig för att han måste satsa allt. Med falskt visum och utan en giltig anmälan tar han sig till uttagningen av Idol i Kairo och ända till finalen i Beirut där han vinner Arab Idol 2013. (Produktionsland: Nederländerna, Storbritannien, Qatar, Argentina, Egypten, Palestina, Förenade Arabemiraten 2015. Utspelas i: Palestina, Egypten, Libanon. Regi: Hany Abu-Assad. 100 minuter. Filmhandledning finns utgiven av svenska filminstitutet)

 

Fröken Omöjlig

Klicka här för att komma till klippet Fröken Omöjlig
Svensk textad trailer

Handling:13-åriga Aurore är mellansystern som alltid haft svårt att hitta sin plats i familjen. När hon får gå om sjunde klass för andra gången träffar hon en ny lärare som får henne att upptäcka böcker, och snart börjar hon skriva egna texter. En dag får hon frågan om att sjunga med ett gäng killar i ett rockband..
Fröken Omöjlig är en prisbelönt, charmig och rapp fransk film om identitet, familjeband och så klart lite kärlek. (Frankrike 2016. Regi:Emilie Deleuze. 90 minuter. Filmhandledning finns utgiven av Svenska Filminstitutet)

 

 


Valblankett 

- Valblankett åk 6-7 för röstningen i klassrummet (pdf-format)

Lathund

- Lathund för skolbioinformatörerna åk 2-3 och 6-7 

 


Skolbiovisningar VT 2017:

vecka 13-14 i Strängnäs och Mariefred 

Skolbio - Strängnäs 

Uppdaterad 2017-02-20 av Annika Busch Palm

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >