Toppbild

Så funkar det

Utskick förfrågan om material


Skänka material

Hur skänker jag material?

Ta kontakt med oss via e-post: aterverket@strangnas.se

Då stämmer vi av om det är material som är lämpligt för Återverket, och när vi kan hämta eller ta emot materialet. Vi kommer gärna ut till er och hämtar.

Du kan även kontakta oss via vår facebooksida: facebook.com/aterverket

Vem kan skänka material till Återverket?

Vi riktar oss till företag som har stora mängder rest- och spillmaterial.

Vilket material kan jag skänka?

Vi tar emot plast, metall, läder, tapetprover, glasburkar, trä, pipetter, lock, textilier, rör, papper, formar, kartong, kakel, frigolit, plexiglas, hjul, garn, trådrullar, korgar, tråg m.m.

Det är naturligtvis viktigt att materialet inte är miljöfarligt eller smutsigt.

Följ oss gärna på Facebook (se adress ovan) för att se vad vi i förskolan skapar av allt återvunnet material. Håll också utkik efter specifika förfrågningar om olika sorters material - kanske är vi ute efter just det som du och ditt företag behöver bli av med. Vi kommer gärna och hämtar!

 

Ta del av materialet

Hur gör jag som pedagog om jag vill använda material från Återverket i min verksamhet?

Till Återverket får du som pedagog komma och hämta material tillbaka till din förskola. Du kan börja med att höra av dig till oss, så bokar vi en tid då du kan besöka Återverket. Du finner vår e-postadress här ovan.

Ska jag förbereda mig på något vis inför besöket på Återverket?

Vi vill att man har en idé när man ska hämta material på Återverket. Man behöver ha en tanke om vad man behöver när man kommer.

Ska jag betala för materialet?

Materialet är gratis, men vi vill gärna att du ”betalar” eller återkopplar till oss i form av dokumentation kring vad som hände när barnen använde materialet. Dessa dokumentationer kan fungera som inspiration för andra som kommer till Återverket. Vi tänker oss också att man kan lämna tillbaka en del material när man känner sig färdig med det. På så sätt kan det komma att användas om och om igen.

Uppdaterad 2015-05-04 av Sarah Wolf Näsström

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >