Toppbild

Kom igång

Ordet start på asfalt

Är du sugen på att börja använda Förskoleappen? Här hittar du svar på några frågor kring samtyckesavtalet och att skaffa konto. Personalen på ditt barns förskola kan också hjälpa dig att komma igång med appen.

 

Frågor och svar

Kostar det något att använda appen?
Nej, appen är gratis att ladda ner och enkel att använda. 

Måste jag också använda appen för att få veta vad mitt barn gör om dagarna?
Nej, att använda appen är frivilligt för dig som vårdnadshavare. Du kan tacka nej till att ansluta dig. Tackar du nej får du samma information på annat vis, i de flesta fall på de vis som du fått informationen tidigare. Om du tackar nej kommer personalen inte att lägga ut någon information om eller bilder på ditt barn i appen. Det betyder att andra vårdnadshavare som har tackat ja till appen inte kommer att se något om ditt barn däri. Personalen har mycket tydliga riktlinjer för detta. 

Hur gör jag för att börja använda appen?
Du får information från din förskola när det är dags att sätta igång. Då kommer du att få fylla i en samtyckesblankett – om du tackar ja till att använda appen. Förskolan sparar blanketten i original och skickar en kopia till placeringsassistenten, som är den som skapar föräldrakontona.

Om jag tackar ja till appen, hur länge förbinder jag mig till ett konto?
Du kan säga upp ditt konto när du vill. Vänd dig till personalen på ditt barns förskola, så ser de till att ditt konto avslutas. Vill du att allt material som kopplats till ditt barn ska raderas, ska du meddela det också.

Uppdaterad 2015-06-01

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >