Toppbild

Så här söker du

De kurser som du kan söka finns i en digital kurskatalog. Hittar du inte den utbildning som du är intresserad av kan du ta hjälp från studie- och yrkesvägledningen. Kurskatalogen når du via ett studerandekonto som du skapar själv.

När du skapat ditt studerandekonto kan du logga in och göra din ansökan. Studerandekontot använder du i fortsättningen för att göra kompletteringar eller ändringar och för att se hur långt din ansökan kommit i antagningsprocessen.

Information om kursstarter, kursutbud och ansökan hittar du via sidmenyn.

 

Din ansökan ska innehålla

  • Dina personuppgifter (namn, personnummer, adress, telefon, sysselsättning mm)
  • Din individuella studieplan (ditt mål med dina studier och de kurser du söker för att nå målet)
  • Betygshandlingar från tidigare skolgång

 

Vill du ha hjälp med att upprätta din studieplan och välja kurser, ska du boka ett samtal med en av våra studie- och yrkesvägledare. Då kan du också få hjälp med att göra ansökan. Har du möjlighet att scanna dina betyg, kan du ladda upp dem via ditt studerandekonto. Det påskyndar antagningsprocessen. Du kan inte bli antagen till kurs om du inte lämnat dina betyg.

 

Kontrollera att ansökan är skickad

När du är klar med din ansökan trycker du på Skicka. Alla fält måste vara ifyllda för att ansökan ska gå att skicka. Om ansökan har skickats iväg korrekt så står det "Ansökan är inskickad" högst upp på sidan.

 

Antagning

Om du antagits till en eller flera kurser på komvux får du ett antagningsbesked som skickas till den hemadress som du angivit i ditt studerandekonto.

 

Kursutbud och webbansökan

Till kursutbud och webbansökan

Tänk på att uppge fungerande e-postadress och telefonnummer när du gör din ansökan. Vi behöver kunna kontakta dig om det finns några funderingar eller frågetecken kring din ansökan.

 

Uppdaterad 2016-09-01

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >