Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Boendestödjare, vikarier


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Enheten Bostad med särskild service är till för personer med funktionsnedsättning som har behov av omfattande stöd för att klara de grundläggande behov. Arbetet på en gruppbostad sker i en hemlik miljö och som stöd finns kvalitetssamordnare för dialog kring arbetsmetoder och dokumentering i det dagliga arbetet kring brukarna.

Arbetsbeskrivning
Att kunna tillämpa ett pedagogiskt förhållningssätt på individ och gruppnivå i syfte att skapa och utveckla ett lärande och engagerat arbetsklimat. I boendestödjares roll ingår att kunna arbeta med tydliggörande pedagogik utifrån kunskap om olika kommunikativa och välfärdsteknologiska lösningar.

Det ingår även att arbeta utifrån ett professionellt förhållningssätt för att skapa en god samverkan med närstående och kollegor samt att i arbetsgruppen upprätthålla ett etiskt förhållningssätt som främjar brukarens självbestämmande, delaktighet och integritet.


Kvalifikationer
Kravprofil:
*Erfarenhet och kunskap:
- Arbete med funktionsnedsatta
- Vi ser att du har tidigare erfarenheter av att arbeta med genomförandeplaner och att du har kunskaper inom kognitiva funktionsnedsättningar.
-För dokumentation använder vi datorbaserade stödsystem (Treserva) och ser därmed att du har en god datorvana och att du kan behärska det svenska språket väl i tal och skrift.
*Personliga egenskaper:
- Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och intresse av att arbeta med målgruppen.
- Du behöver vara lyhörd och ha lätt för att skapa nya kontakter samt vara mogen, trygg, tydlig och ha en god samarbetsförmåga samt vara en god förebild.
- Du behöver ha förmåga att vägleda, vara ett känslomässigt stöd och kunna sätta gränser gentemot individen samt ta tillvara på individens resurser.
- Vid stressfyllda situationer och då är det viktigt att du kan hålla dig lugn.


Meriterande:
-Vi söker dig med gymnasieutbildning exempelvis som undersköterska, barnskötare, behandlingsassistent eller mentalskötare.
-Kunskap för delegering av sjuksköterska uppgifter.
- Utbildning i pedagogiskt anpassat arbetssätt.
-Har du kunskaper inom KBT, MI, Tydliggörande pedagogik eller Alternativ kommunikation är det en stor fördel.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: snarast Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-09-30
Ange referensnummer: 399/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Åsa Eriksson
Enhetschef Bostad
Telefon: 0152 29653
Mobil: -
E-post: -

Namn: Lina Svensson
HR-specialist
Telefon: 0152 291 64
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Tuire Lindberg
Kommunal
Telefon: 0152 291 94
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >